Твојата кариера преку Кариера Плус

Main

КАРИЕРА ПЛУС е специјализиран центар за креативни и практични курсеви и обуки во рамки на Академијата за мода и Академијата за убавина и како таков е единствен во Македонија.

Курсевите се наменети за ситe кои сакаат да направат нешто за себе, од започнување на свој сопствен бизнис врз основа на стекнати практични и креативни знаења и вештини или реализирање на свое хоби и задоволување на страста и љубовта кон создавање на некоја креација.

Центарот КАРИЕРА ПЛУС во соработка со своите предавачи, професионалци кои се страстни за нивната работа и подготвени да ги споделат своите искуства и да ги обучат сите креативци до највисоките професионални нивоа, ги нудат следните типови курсеви и програми:

 

Академија за мода и дизајн (комплетна едукација за дизајнери со 5 програмски модули во неа)

 

Модна едукација преку модули/курсеви

Со понудата Mix&Match имате можност да комбинирате кои модули/курсеви ги сакате. Нашиот тим ќе ви помогне да го направите најдобриот избор за вас.

Развивме напредни концепти и програми за да ви помогнеме во градењето на УСПЕШНА КАРИЕРА.

Сите програмски модули се внимателно конципирани за да одговориме на потребата на сите заинтересирани кои професионално ќе работат во различни области од модната индустрија.

 

⏳Времетраење на Академијата:

👉 Една година 
👉 Часовите се оджуваат два пати седмично во викенд и секоја средба трае по 3,5 работни саати 
👉 Вкупно активна настава од 9 месеци, 70 средби по 3,5 работни саати

 

👀 Промотивен попуст и рати за упис до 28.02.2023 год 

👉 Редовна цена за Академијата e 2850 евра и на оваа цена се добива промо попуст.
👉 Цената со попуст е 2700 евра 💯
👉 Можност за плаќање на 10 рати по 270 евра
👉 Дополнителен попуст за плаќање одеднаш и цена за Академијата од 2500 евра

 

1️⃣ Модул 1

👉 2Д Техники на конструкција, моделирање, кроење и шиење по мерки на клиент и по конфекциски броеви
👉 Цртање на шаблони за основни и напредни кроеви
👉 Кроење и шиење на модели на сукња, блуза, кошула, панталони со сите нивни елементи: ракави, џебови, крагњи и сл.

Времетраење: 8 седмици, 16 средби/часови по 3,5 работни саати
Цена за модул 1: 39000 ден

 

2️⃣ Модул 2

👉 Моден дизајн, од идеја до реализација на Модна колекција
👉 Дигиталeн Моден дизајн со Adobe illustrator&Adobe Photoshop за изработка на Модно портфолио
👉 Целна група - фокус и анализа, Развој на концепт, Трендови , Стајлинг, Moodboard, Модни илустрации, Технички скици

Времетраење: 8 седмици, 16 средби/часови по 3,5 работни саати
Цена за модул 2: 39000 ден

 

3️⃣ Модул 3

👉 Моделирање, кроење и шиење на свечени фустани и венчанци во 2Д техника со шаблони и во 3Д Мулаж техника
👉 основи на високата мода, дизајн на свечени фустани, венчаници и уникатни модели,текстил дизајн

Времетраење: 7 седмици, 14 средби/часови по 3,5 работни саати
Цена за модул 3: 35000 ден

 

4️⃣ Модул 4

👉 Техники за моделирање, кроење и шиење на модели од тешка конфекција
👉 Развој на шаблони, Текстил дизајн, Трендови, Конфекциска дизајнерска линија со личен печат

Времетраење: 7 седмици, 14 средби/часови по 3,5 работни саати
Цена за модул 4: 35000 ден

 

5️⃣ Модул 5

👉 Стајлинг во модата
👉 Моден бизнис и маркетинг
👉 Развој на моден бренд и сосптвена дизајнерска линија со сопствен моден печат

Времетраење: 4 седмици, 8 средби/часови по 3,5 работни саати
Цена за модул 5: 23000 ден

Close